Mike Dolt Enterprises Logo Mike Dolt Enterprises

Topic: 2020 handbook

User: pedro1200, Location: Ny

Asked on: Sunday, May 18, 2025 at 11:56 am EDT
Answered on: Sunday, May 18, 2025 at 11:57 am EDT

Question: On the 2020 handbook page 114 article section 220.83A and B. Under optional calculations for existing dwellings load isnt the first 10 kva of the load calculated at 100%?

You are correct that under the optional calculation for existing dwellings (220.83), the first 10 kVA of the calculated load is taken at 100%.Here's a breakdown: 220.83(A)

This section deals with dwellings with existing loads and the addition of heating and/or air-conditioning. The first 10 kVA of
all other load is calculated at 100%.

220.83(B):
This section deals with dwellings with existing loads and the addition of equipment other than heating and air conditioning. The first 10 kVA of all other load is calculated at 100%.So, both (A) and (B) of 220.83 involve calculating the first 10 kVA of the existing/general load at 100%. Flag for review

Previous Question Next Question