Mike Dolt Enterprises Logo Mike Dolt Enterprises

Topic: 2 Feeders in ONE Conduit

User: clark28, Location: Fl

Asked on: Friday, April 8, 2011 at 7:57 pm EDT
Answered on: Tuesday, May 14, 2024 at 3:58 am EDT

Question: Can I run 2 sets of feeders from an eyeline main distribution panel feeding 2 panels in ONE conduit?They both have overcurrent protection.Can I do this?

No, this is not permitted.According to Article 310.15(B)(3) of the National Electrical Code (NEC), it is not permitted to run more than one circuit in a raceway where the circuit conductors are insulated by a material having a maximum rated operating temperature of 60°C (140°F) or less.Feeder conductors are typically insulated with materials such as PVC or THHN, which have a maximum rated operating temperature of 75°C (167°F) or 90°C (194°F). Therefore, it is not permitted to run two sets of feeder conductors in the same raceway. Flag for review

Previous Question Next Question