Mike Dolt Enterprises Logo Mike Dolt Enterprises

Topic: Splicing Feeders in Panel

User: GlennG, Location: Hicksville, NY

Asked on: Monday, April 11, 2011 at 6:44 pm EDT
Answered on: Tuesday, May 14, 2024 at 4:04 am EDT

Question: Can someone please help me find a code reference regarding splicing feeders? I need to extend my feeders only about a foot each to reach to the top of the new panel, i am not sure if there is any exception that would allow this if i was to use inline compression crimps.Also is there any reference to mounting a panel upside down?

Splicing Feeders NEC 300.15(C)(1) prohibits splices in feeders except: At terminals or junction points In accessible locations In accordance with manufacturer's instructionsInline compression crimps may be used if they meet the manufacturer's instructions and are properly installed.

Mounting a Panel Upside Down NEC 110.26(E) requires electrical enclosures to be mounted in a manner to prevent moisture from entering. While the NEC does not specifically prohibit mounting panels upside down, it is not advisable as it could compromise the enclosure's ability to protect against moisture and other hazards. Flag for review

Previous Question Next Question