Mike Dolt Enterprises Logo Mike Dolt Enterprises

Topic: NYC Elec Code

User: JLCELEC, Location: nj

Asked on: Tuesday, April 12, 2011 at 8:33 pm EDT
Answered on: Tuesday, May 14, 2024 at 4:07 am EDT

Question: Can you use tandem breakers in a main distribution panel in NYC?

Yes, tandem breakers are allowed in a main distribution panel in NYC, as long as the following requirements are met: The tandem breakers must be installed in a single-pole configuration. The tandem breakers must be listed for use in a main distribution panel. The tandem breakers must have a combined amperage rating that does not exceed the rating of the busbar or overcurrent device protecting the panel. Refer to NEC Article 408.30 and the NYC Electrical Code for specific requirements and limitations. Flag for review

Previous Question Next Question